Texas: Un american executat pentru răpire, abuz sexual şi omor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Americanul William Berkley, în vârstă de 31 de ani, condamnat la moarte pentru răpirea, şi uciderea unei adolescente în 2000, a fost executat joi în Texas, au informat autorităţile penitenciare ale statului, titrează AP.

Potrivit sursei citate, bărbatului i-a fost administrată o injecţie letală, după pronunţarea sentinţei la ora 18:18 (23:18 GMT).

William Berkley s-a născut în Germania, unde tatăl său era militar. Bărbatul a fost condamnat pentru răpirea, violarea şi uciderea Sophiei Martinez, în vârstă de 18 ani. Corpul violat şi fără viaţă al tinerei fete a fost descoperit în deşert, cu cinci gloanţe în cap.

Citiţi şi:

Fiica şi soţia, executate în stil mafiot

Berkley a asigurat că este nevinovat. Însă, potrivit Ministerului de Justiţie din Texas, cheile maşinii victimei au fost găsite în casa lui, gloanţele proveneau de la arma tatălui său, iar pe corpul victimei au fost descoperite urme ale ADN-ului său.

Un juriu l-a condamnat la moarte în 2002, adică cu mai puţin de zece ani înaintea execuţiei, între cele două momente existând un răgaz în mod excepţional scurt, portivit AP.

Americanul este cel de-al şaselea condamnat căruia i se administrează injecţia în 2010 în statul american Texas, stat care deţine recordul pentru numărul de execuţii în fiecare an în ţară.

Alte nouă execuţii sunt programate aici în următoarele trei luni.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite