Suspectul arestat după masacrul din Arizona a postat materiale care denotau o stare de furie şi izolare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tânărul de 22 de ani arestat imediat după comiterea atacului armat din Arizona, în urma căruia şase persoane şi-au pierdut viaţa şi alte 12 au fost rănite, postase pe site-urile de socializare mai multe materiale care sugerau o stare de alienare, informează New York Times, în ediţia electronică.

Jared Lee Loughner a postat cu ceva timp în urmă pe pagina sa de Myspace o fotografie cu un manual de istorie a Statelor Unite şi o armă deasupra cărţii.

De asemenea, tânărul pregătise câteva înregistrări video despre controlul mental şi despre unităţile speciale americane (SWAT).

Îngrijoraţi de comportamentul bizar al  tânărului, conduserea colegiului la care acesta studia îi convocase pe părinţii acestuia, informându-i că fiul lor va fi supus unor evaluări psihologice.

Potrivit NYT, toate acestea erau semne că Jared Lee Loughner era furios, confuz şi izola. Poliţia afirmă, însă, că niciunul dintre aceste gesturi nu sugerau că acesta ar putea comite un atac armat de genul celui din Tucson (Arizona).

Autorităţile americane cred că tânărul de 22 de ani nu a acţionat singur, şi caută un al doilea suspect, un bărbat în vârstă de 50 de ani.

Ţinta atacului era Gabrielle Giffords, membră a Camerei Reprezentanţilor din partea democraţilor. Acesta a fost grav rănită la cap.

"Avem motive să credem că a venit (la locul atacului) însoţit de o altă persoană", a spus Clarence Dupnik, şeriful comitatului Pima, care coordonează ancheta asupra atacului armat. Acesta a precizat că are antecedente penale şi a refuzat să discute cu poliţiştii în timpul interogatoriilor.

Potrivit unor surse apropiate anchetei, Jared ar fi înncercat să se înscrie în armată, însă nu a fost admis. Armata refuză să spună care au fost motivele pentru care l-a respins.

Presa a relatat Jared Lee Loughner a relatat că el a încercat să fugă după atac, dar a fost imobilizat şi reţinut de trecători, fiind ulterior predat în custodia forţelor de ordine.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite