Statuia Libertăţii va fi închisă timp de un an, pentru îmbunătăţirea gradului de securitate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vizitatorii uneia dintre cele mai populare atracţii din New York vor fi privaţi de şansa de a vizita coroana Statuii Libertăţii timp de12 luni, începând de anul viitor.

Aceasta va fi închisă pentru îmbunătăţiri la sistemul de securitate, începând cu 12 octombrie 2011, când statuia împlineşte 125 de ani

Investiţia în valoare de 26 de milioane de dolari presupune montarea unor scări şi lifturi rezistente la foc, potrivit Reuters.

În prezent, singura ieşire de pe puntea de observaţie din coroana Statuii Libertăţii, de unde vizitatorii pot privi prin cele 25 de ferestre ale coroanei, este o scară îngustă cu 354 de trepte dispuse în spirală (22 de etaje).

Pe timpul verii, peste 20.000 de turişti vizitează zilnic monumentul oferit Statelor Unite de către Franţa în 1886, iar într-un an statuia atrage aproximativ 5 milioane de curioşi.

Luna trecută, când a fost emisă o alarmă falsă de incendiu, sute de turişti au fost nevoiţi să coboare în grabă scările monumentului vechi de 125 de ani, în timp ce, pe aceleaşi scări urcau şi pompierii.

Statuia a fost închisă după atacurile din 11 septembrie 2001, fiind redeschisă în 2004, dar punctul de observaţie din coroană a rămas inaccesibil vizitatorilor, până anul trecut. Înaintea atacurilor de la 11 Septembrie, şi înainte ca securitatea să devină grija principală a celor care se ocupă de turism, vizitatorii stăteau la coadă pe scări uneori chiar peste o oră, într-un loc în care temperatura poate atinge valori foarte ridicate, din cauza scheletului metalic.

Autorităţile au investit acum câţiva ani 20 de milioane de dolari în tehnologii de securitate împotriva incendiilor, însă susţin că din cauza faptului că Statuia Libertăţii este monument istoric şi are o vechime considerabilă, nu poate fi adusă în proporţie de 100% la cele mai avansate standarde de securitate.

Vedere din Statuia Libertăţii în 2001, când vizitatorii încă puteau să vadă World Trade Center

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite