Statele Unite ar putea avea un nou imn! Americanii au ales drept compozitor un rocker

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mai mult de un american din cinci - 22% - ar vrea ca rockerul american Bruce Springsteen să compună un nou imn naţional pentru Statele Unite, în locul 'Star-Spangled Banner', potrivit unui sondaj online.

El o depăşeşte cu puţin pe legenda muzicii country Dolly Parton - 19% voturi favorabile -, în timp ce 18% se pronunţă pentru pianistul şi cântăreţul Stevie Wonder, indică sondajul realizat pentru emisiunea '60 Minutes' de la postul de televiziune CBS şi pentru revista Vanity fair.

După podiumul din fruntea topului, 11% dintre cei chestionaţi l-au indicat pe cântăreţul Bob Dylan, 10% pe compozitorul de muzică de film John Williams, 8% pe rapperul Jay-Z şi 5% pe starul muzicii pop, Madonna.  Sondajul a fost realizat pe 1.026 de adulţi între 27 şi 30 aprilie şi are o marjă de eroare de plus sau minus 3%, conform agerpres.

'The Star-Spangled Banner' (Drapelul înstelat), poem scris în 1814 de poetul amator Francis Scott Key şi în care este descris bombardamentul britanic asupra Fort McHenry din Baltimore (Maryland), în timpul războiului din 1812, este imnul naţional al SUA de la 3 martie 1931.

SUA



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite