Statele Unite: proteste cu împuşcături şi sinucideri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Taberele protestatarilor atrag infractori şi persoane fără adăpost, susţin autorităţile
Taberele protestatarilor atrag infractori şi persoane fără adăpost, susţin autorităţile

Autorităţile americane încearcă să închidă taberele „indignaţilor“, din cauza incidentelor din ultima săptămână. După ce săptămâna trecută doi bărbaţi au murit împuşcaţi, iar alţi doi au fost găsiţi decedaţi în corturile lor amplasate în taberele "Occupy", autorităţile din mai multe oraşe americane fac presiuni pentru închiderea taberelor.

Seria de incidente negre a început marţi, când un bărbat, în vârstă de 53 de ani, a fost găsit mort într-un cort din tabăra „Occupy New Orleans". Joi, alte două decese au îngrozit manifestanţii. Un bărbat a fost împuşcat în tabăra „Occupy Oakland" din California şi un veteran militar s-a sinucis, folosind o armă de foc, într-un cort din tabăra instalată în Burlington, statul Vermont.

Vineri, un alt protestatar a fost găsit mort într-un cort instalat în tabăra „Occupy Salt Lake City". Cel mai probabil, decesul a fost cauzat de o combinaţie de droguri şi monoxid de carbon emanat de un radiator cu propan. Drept răspuns la aceste incidente, autorităţile locale au încercat să închidă taberele protestatarilor apelând fie la rugăminţi, fie la ordine.

Au fost împărţiţi fluturaşi anonimi prin care manifestanţii sunt încurajaţi să plece. Cu toate acestea, protestatarii susţin că vor rezista eforturilor de a fi îndepărtaţi. Autorităţile au subliniat faptul că împuşcăturile reprezintă o dovadă în plus că taberele trebuie închise. Potrivit acestora, taberele atrag infractori, persoane cu probleme mentale, persoane fără adăpost şi anarhişti.

„Marş istoric" de la New York la Washington

De asemenea, pentru a atrage atenţia, un grup de demonstranţi care participă la acţiunea Occupy Wall Street a început joi „un marş istoric" între New York şi Washington, unde speră să ajungă în două săptămâni. Organizatorul marşului, Kelly Brannon, a declarat că grupul de manifestanţi va creşte pe măsură ce se va îndrepta spre sud, unde mai multe sute de persoane au anunţat deja că se vor alătura protestatarilor de-a lungul rutei. 

Corturi la Harvard

Interesant este şi faptul că şi un grup de studenţi de la Universitatea Harvard, din Cambridge,  s-a alăturat mişcării şi a instalat aproximativ 20 de corturi în campus.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite