Statele Unite: O româncă a primit trei ani de închisoare pentru furt

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Românii au extras din bancomate sume de bani cu ajutorul cardurilor false
Românii au extras din bancomate sume de bani cu ajutorul cardurilor false

O româncă în vârstă de 30 de ani a fost condamnată miercuri la trei ani de închisoare de un Tribunal din New Haven, pentru rolul pe care l-a avut într-o operaţiune de furt din bancomate contracarată de poliţia din oraşul Norwalk, relatează The Hour în ediţia online.

Gina Gheorghe a pledat vinovat în februarie pentru comiterea de fraude bancare şi furt de identitate. Complicele acesteia, Victor Vasile Constantin, la rândul său originar din România, a fost condamnat la 10 martie la patru ani de închisoare pentru aceleaşi infracţiuni.

Mai citiţi şi:

Jaful de la Timişoara - "A fost băiat bun hoţul. După cum miroase nu a fost jaf"

Poliţia din Norwalk i-a arestat pe Constantin şi Gheorghe în mai 2009, după ce i-a prins în flagrant în timp ce încercau să sustragă informaţii de la persoanele care foloseau un bancomat.

Oficialii din cadrul băncii au descoperit adeziv uscat în jurul dispozitivului în care se introduce cardul, la un bancomat situat la intrarea într-o sucursală a Bank of America, potrivit poliţiei. După câteva ore, angajaţii băncii i-au văzut pe Constantin şi Gheorghe intrând în bancă pentru a instala un aparat de scanare.

Detectivii au obţinut informaţii pentru a realiza un portret-robot al suspecţilor şi au organizat o operaţiune de filaj în apropierea băncii, situată pe strada North Main. Suspecţii au acţionat a treia oară, iar detectivii i-au urmărit în parcarea din spatele băncii. Constantin şi Gheorghe au fost apoi reţinuţi, după ce tocmai dezinstalaseră dispozitivul de scanare a cardurilor şi o cameră-ascunsă.

După ce au fost reţinuţi, acţiunile lui Constantin şi Gheorghe au fost coroborate cu o serie de operaţiuni de furt din bancomate realizate la mai multe sucursale ale Bank of America în comitatul Fairfield, potrivit purtătorului de cuvânt al Parchetului general al districtului Connecticut, Tom Carson. Gheorghe şi Constantin se află în închisoare de când au fost reţinuţi, la 26 martie 2009.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite