Statele Unite şi Cuba reiau dialogul asupra imigraţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Statele Unite şi Cuba reiau dialogul asupra imigraţiei
Statele Unite şi Cuba reiau dialogul asupra imigraţiei

Convorbirile între Statele Unite şi Cuba asupra imigraţiei, suspendate în 2003, vor fi reluate marţi la New York, a indicat luni pentru AFP un responsabil al administraţiei americane, citat de Agerpres.

"Ele vor fi reluate mâine", a indicat acest responsabil solicitând anonimatul. El a precizat că aceste discuţii vor avea loc la New York, sediul ONU.

Statele Unite şi Cuba au purtat convorbiri asupra chestiunii imigraţiei din doi în doi ani, până când ele au fost suspendate în 2003.

Cuba a acceptat la sfârşitul lunii mai să redeschidă aceste convorbiri şi să înceapă altele asupra trimiterii directe a corespondenţei.

Responsabilul american nu a precizat dacă discuţiile de la New York se vor purta de asemenea asupra schimburilor de corespondenţă între cele două ţări.

După ce a venit la putere la Casa Albă, preşedintele Barack Obama a ordonat ridicarea restricţiilor asupra vizitelor şi transferului de bani ai cubano-americanilor spre ţara lor de origine, marcând o primă relaxare a politicii americane faţă de insulă.

La sfârşitul lunii aprilie, Departamentul de Stat a anunţat că reprezentanţi americani şi cubanezi au început discuţii oficioase pentru a încerca să relanseze dialogul între cele două ţări.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite