Ipoteză şocantă: Obama nu s-a născut în Statele Unite

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ipoteză şocantă: Obama nu s-a născut în Statele Unite
Ipoteză şocantă: Obama nu s-a născut în Statele Unite

În timp ce Statele Unite fac eforturi să depăşească criza economică, iar soldaţii americani mor în Irak şi Afganistan, mai mulţi adepţi ai teoriei conspiraţiei şi simpatizanţi ai extremei drepte au o cu totul altă obsesie. Ei susţin că preşedintele Obama nu s-a născut, de fapt, pe teritoriul SUA. Dacă acest lucru ar fi adevărat, atunci Obama nu ar fi eligibil pentru funcţia de preşedinte.

Cei care susţin că Obama nu s-a născut în SUA se bazează pe faptul că, până acum, Casa Albă nu a dat publicităţii o copie după certificatul original de naştere al actualului preşedinte. Acest document conţine mai multe detalii, printre care şi adresa părinţilor.

George Gordon Liddy, un realizator de emisiuni radiofonice cunoscut pentru implicarea în scandalul Watergate, a declarat că speculaţiile ar înceta într-o secundă, dacă Obama le-ar arăta americanilor certificatul lui de naştere.

Liddy susţine că Obama s-a născut în Kenya, ţara de origine a tatălui său. El spune că are o declaraţie din partea unei bunici vitrege a lui Obama, acum în vârstă de 86 de ani, potrivit căreia preşedintele american s-ar fi născut în oraşul kenyan Mombasa. Prin urmare, este un străin ilegal, concluzionează George Gordon Liddy.

Potrivit datelor oficiale, Obama s-a născut în Honolulu, Hawaii, ca fiu al unei americance şi al unui cetăţean kenyan.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite