Statele Unite: Dronele de tipul MQ-9 Reaper vor patrula în Africa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Statele Unite: Dronele de tipul MQ-9 Reaper vor patrula în Africa
Statele Unite: Dronele de tipul MQ-9 Reaper vor patrula în Africa

Statele Unite ale Americii au decis să recurgă la dronele de tipul MQ-9 Reaper în acţiunile lor de patrulare a zonelor unde în prezent operează piraţii somalezi, a declarat vineri la Washington viceamiralul Robert Moeller, comandantul adjunct al forţelor SUA din Africa, transmite AP.

Potrivit acestuia, flotila de drone (avioane fără pilot) îşi va avea baza în Insulele Seychelles şi va începe acţiunea de patrulare la sfârşitul lunii octombrie în zonele în care piraţii somalezi sunt cei mai activi.

Drona MQ-9 Reaper poate transporta patru rachete ghidate de tipul AGM-114 Hellfire şi două bombe ghidate laser Paveway, de câte 225 de kilograme fiecare.

Responsabili ai Ministerului american al Apărării au specificat că, deocamdată, nu se plănuieşte echiparea cu arme a acestor avioane fără pilot ce vor participa la operaţiunile de patrulare, însă nu au exclus această posibilitate pe viitor.

În iunie 2008, după ce piraţii somalezi şi-au intensificat atacurile asupra vaselor comerciale, Consiliul de Securitate al ONU a fost nevoit să adopte o rezoluţie care permite navelor de război străine să combată acţiunile acestora în apele Somaliei. SUA, Rusia şi Uniunea Europeană şi-au trimis deja navele de război în zonă pentru neutralizarea atacurilor piraţilor.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite