Statele Unite trimit o delegaţie în Coreea de Nord

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Statele Unite trimit o delegaţie în Coreea de Nord
Statele Unite trimit o delegaţie în Coreea de Nord

Diplomatul american Philip Goldberg, însărcinat cu coordonarea aplicării rezoluţiei 1874 a ONU sancţionând Coreea de Nord pentru activităţile sale nucleare, a anunţat joi că el va conduce o delegaţie săptămâna viitoare în regiune.

Diplomatul, care va fi însoţit de reprezentanţi ai Departamentului Trezoreriei american, ai Departamentului Apărării şi Consiliului Naţional de Securitate (NSC), se va duce în Singapore, Thailanda, Coreea de Sud şi Japonia.

"După discuţiile la Asociaţia Naţiunilor din Asia de Sud-Est (ASEAN) luna trecută, secretarul de stat Clinton ne-a cerut să ne înapoiem în Asia", a declarat Goldberg înt-un briefing joi la Departamentul de Stat, citat de Agerpres.

"Vom face un schimb de idei şi de impresii asupra inspecţiilor de încărcături maritime şi terestre", a spus el înainte de a preciza că va fi vorba de asemenea despre o "trecere în revistă a dispoziţiilor financiare" ale rezoluţiei.

Goldberg s-a dus mai înainte în China, Malayezia, Rusia şi la Naţiunile Unite în cadrul
misiunii sale de coordonare.

Adoptată la 12 iunie în unanimitate, rezoluţia 1874 a ONU prevede un sistem întărit de inspecţie a încărcăturilor aeriene, maritime şi terestre cu destinaţia sau provenind din Coreea de Nord şi o lărgire a embargoului asupra armelor. Ea interzice furnizarea oricărui servicu financiar susceptibil de a beneficia de pe urma lui programul de armament nord-coreean.

Adoptarea acestui text a urmat după al doilea test nuclear nord-coreean realizat la 25 mai, aminteşte AFP.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite