Leon Panetta, CIA: Progresele din Afganistan, mai lente decât rezultatele estimate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Progresele înregistrate până în prezent în Afganistan au fost obţinute cu greu şi au fost mai lente decât era aşteptat, a declarat directorul CIA Leon Panetta, la câteva zile după ce preşedintele american Barack Obama l-a demis pe comandantul forţelor din această ţară, Stanley McChrystal.

Într-un interviu acordat ABC, Panetta a apărat strategia administraţiei şi a apreciat că ar trebui sporite unităţile de armată şi poliţie afgane, pentru a putea prelua atribuţiile trupelor americane. Dar puţini experţi se aşteaptă ca forţele de securitate afgane să fie pregătite până în iulie 2011, data anunţată de Obama pentru începerea retragerii, scrie Los Angeles Times.

Suntem implicaţi într-o luptă foarte grea.Va trebui ca armata şi poliţia afgană să poată să accepte responsabilitatea pe care le-o transmitem. Aceasta va fi cheia, a admis Panetta.

Şeful CIA a apreciat că liderii mişcării, refugiaţi în Pakistan, au fost slăbiţi, dar capacitatea grupării de a lansa atacuri a crescut.

În unele domenii legate de o parte din violenţa lor par să fie mai puternici, dar realitatea este că le subminăm conducerea şi cred că acest lucru înseamnă că mergem în direcţia corectă, a adăugat el.

Oficialii americani au recunoscut dificultăţile cu care s-ar putea confrunta administraţia în tentativa de a respecta angajamentul asumat de Obama şi de a începe retragerea trupelor în iulie 2011. Dacă progresele vor fi în continuare lente, probabil că pre%C

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite