Primul hispanic la Curtea Supremă americană, Sonia Sotomayor, a depus jurământul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Primul hispanic la Curtea Supremă americană, Sonia Sotomayor, a depus jurământul
Primul hispanic la Curtea Supremă americană, Sonia Sotomayor, a depus jurământul

Prima persoană de origine hispanică numită vreodată la Curtea Supremă a Statelor Unite, Sonia Sotomayor, a depus sâmbătă jurământul. Ea va intra în funcţie de luna viitoare.

  • Judecătorii Curţii Supreme a Statelor Unite sunt numiţi pe viaţă


Judecătoarea de origine portoricană a fost numită joi în funcţie de Senatul american. În vârstă de 55 de ani, ea a obţinut 68 de voturi în favoarea sa şi 31 împotrivă.

Prezentată de preşedintele american Barack Obama drept "o încarnare a visului american", Sotomayor a avut un traseu personal şi profesional controversat. Obama a estimat ca numirea ei la Curtea Suprema marchează "o zi minunată pentru America".


"Este o zi minunată pentru judecătoarea Sotomayor şi familia sa, dar eu cred că este de asemenea o zi minunată pentru America", a zis Obama, care s-a declarat convins că va face o muncă "remarcabilă" la Curtea Supremă.


Unicul senator democrat hispanic din Statele Unite, Robert Menendez, i-a avertizat pe republicanii tentaţi să voteze împotriva judecătoarei de origine portoricană Sonia Sotomayor că "vor plăti" pentru acest gest. "În cadrul alegerilor (prezidenţiale) de anul trecut, calea către Casa Albă a fost deschisă, în mare parte, de comunitatea latinoamericană", a subliniat Menendez.

Unii republicani şi-au exprimat îngrijorarea că un vot împotriva numirii lui Sotomayor ar afecta imaginea partidului lor în rândul electorilor hispanici.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite