Soldat american condamnat la trei ani de detenţie, în cazul uciderii unor afgani pentru amuzament

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Unul dintre cei cinci militari din cadrul unei brigăzi americane, acuzaţi că au executat trei civili afgani pentru a se amuza, a primit pedeapsa minimă după ce a încheiat un acord cu acuzarea. Adam C. Winfield, în vârstă de 23 de ani, originar din Florida, a fost condamnat la trei ani de închisoare, de un tribunal militar.

În timpul procesului său în faţa Curţii Marţiale, la baza militară Lewis-McChord, din apropiere de Seattle (statul Washington), Adam C. Winfield a putut pleda vinovat pentru o acuzaţie mai puţin gravă - omucidere involuntară - în schimbul mărturiei sale împotriva altor soldaţi din brigada sa.

În cursul interogatoriilor şi anchetei autorităţilor militare, Winfield a dat asigurări că l-a avertizat pe tatăl său, Christopher Winfield, despre acţiunile din brigada sa. Acesta ar fi alertat autorităţile, dar fără succes, potrivit Mediafax.

Un alt soldat din brigadă cercetat pentru crimă, Jeremy Morlock, a fost condamnat în martie la 24 de ani de închisoare. Liderul grupului, sergentul Calvin Gibbs, urmează să ajungă în faţa Curţii Marţiale în toamnă.

Brigada Stryker era mobilizată în provincia Kandahar în momentul faptelor. Cinci soldaţi au fost anchetaţi pentru crime şi alţi şapte pentru acoperirea acestor crime.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite