Un proiect de lege din SUA majorează costul vizelor pentru muncitorii străini

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Proiectul de lege aprobat de Senatul Statelor Unite va creşte semnificativ taxele pentru vizele muncitorilor străini, mişcare ce va da o lovitură financiară a companiilor indiene din domeniul tehnologiei, care trimit mii de angajaţi în SUA în fiecare an.

Măsura, care face parte dintr-un proiect de lege de 600 milioane dolari, privind cheltuielile cu securitatea  frontierelor, ar obliga toate companiile cu operaţiuni în SUA, care au peste 50% dintre angajaţi proveniţi din străinătate, să plătească mii de dolari pentru fiecare, sub formă de taxe de viză.

Som Mittal, preşedintele companiei indiene de tehnologie Nasscom, a declarat că firmele indiene ar putea înregistra o creştere anuală de 200-250 milioane de dolari a costurilor cu forţa de muncă, dacă proiectul va deveni lege.

Proiectul trebuie să fie discutat şi în Camera Reprezentanţilor, iar companiile indiene intenţionează să facă o campanie de lobby puternică împotrivă, relatează Wall Street Journal.

Companii americane mari precum Microsoft şi Intel nu vor fi afectate de majorarea taxelor, întrucât angajaţii străini folosiţi reprezintă sub 50% din forţa lor de muncă.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite