Şeful de cabinet al preşedintelui Obama, aşteptat să demisioneze, sătul de idealismul cercului de la Casa Albă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Rahm Emanuel, şeful cabinetului de la Casa Albă, este aşteptat să se retragă din actuala funcţie în cursul acestui an, sătul de "idealismul" din cercul lui Barack Obama, titrează publicaţia britanică The Telegraph.

Surse de la Washington susţin că Emanuel va părăsi actuala funcţie în termen de şase-opt luni, frustrat că politicienii care îl înconjoară pe şeful statului american sunt prea moi pentru stilul lui.

Emanuel, în vârstă de 50 de ani, are o relaţie bună de cu Barack Obama, dar se pare că cei doi au ajuns la o înţelegere potrivit căreia şeful cabinetului să onoreze doar jumătate din mandatul său de patru ani.

Prietenii spun, de asemenea, că acesta este îngrijorat de pierderea legăturii cu familia sa din cauza solicitării la care este supus ocupând o astfel de funcţie.

Potrivit The Telegraph, stilul dur al lui Emanuel, un veteran al Congresului american, nu este foarte apreciat la Casa Albă.

Un oficial de la Casa Albă a declarat că "nimeni nu va fi surprins" dacă Emanuel s-ar retrage după alegerile din noiembrie, când Partidul Democrat va lupta pentru păstrarea majorităţii în Camera Reprezentanţilor şi Senat.

Stilul său dur a atras critici din partea unor apropiaţi ai lui Obama, care contestă că nu a decshis calea către programul de reforme promis de preşedintele democrat.

S-ar putea să nu fie vina lui, dar aşa este perceput, a declarat consultantul, care a cerut să rămână sub anonimat.

Pragmatismul său i-a adus discuţii contradictorii cu idealiştii din cabinetul Obama, mai scrie publicaţia britanică.

Citiţi şi:

Obama, pus în încurcătură de eminenţa sa cenuşie

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite