Se redeschid linii de metrou şi trenuri la New York

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Guvernatorul de New York Andrew Cuomo a anunţat joi seară noi redeschideri de linii de metrou şi trenuri de navetişti în metropolă şi a lansat un avertisment celor ce vor să profite de haosul provocat de uraganul Sandy pentru a creşte preţurile, informează AFP.

Unele linii ce leagă Manhattan de Long Island şi suburbiile nordice ale oraşului se vor redeschide sau îşi vor relua serviciul normal de joi seară sau vineri dimineaţă. Acesta este de asemenea cazul pentru liniile de metrou între Queens şi Manhattan, notează Agerpres.

Holland Tunnel va fi de asemenea parţial redeschis vineri dimineaţă, dar numai pentru autobuze.

Tunelurile de sub East River care au fost inundate sunt acum degajate şi vor putea fi folosite din nou când electricitatea va fi restabilită, a precizat Cuomo.

Aceste progrese în transporturi nu se referă la capătul sudic al Manhattanului, unde curentul electric este încă oprit.

Subliniind totodată că cele mai multe dintre companiile ce furnizează energie electrică "lucrează foarte dur", Cuomo le-a avertizat că dacă nu vor da dovadă de mult zel pentru a restabili curentul, "ar putea pierde chiar licenţa de a opera" dată de stat.

"Nu încercaţi să profitaţi de situaţie", a mai avertizat el întreprinderile ce intenţionează să mărească abuziv preţurile, în energie şi transporturi în special.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite