Scandalul din Columbia: cel puţin zece militari americani implicaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Agenţi Secret Service  şi-au făcut de cap înainte de sosirea preşedintelui Barack Obama în Columbia
Agenţi Secret Service şi-au făcut de cap înainte de sosirea preşedintelui Barack Obama în Columbia

Cel puţin zece militari americani ar putea fi implicaţi în scandalul de prostituţie în Columbia ce afectează şi Secret Service, trupe de elită care au ca misiune protecţia preşedintelui Statelor Unite, au anunţat marţi responsabili americani, citaţi de AFP.

Iniţial, Pentagonul a adus la cunoștință că un grup de cinci militari sunt suspectaţi că ar fi frecventat prostituate în localitatea columbiană Cartagena, alături de membri ai Secret Service, în timp ce pregăteau dispozitivul de securitate pentru Barack Obama în vederea participării acestuia la summitul Americilor.

Unsprezece agenţi ai Secret Service au fost rechemaţi la Washington înainte de încheierea vizitei efectuate de Obama în Columbia şi fac obiectul unei suspendări administrative.

Dar numărul soldaţilor implicaţi ar putea ajunge la zece, a explicat pentru AFP un responsabil american sub protecţia anonimatului.

Ar fi vorba despre cinci membri ai forţelor speciale, doi soldaţi din marină, doi puşcaşi marini şi un membru al US Air Force, potrivit Agerpres.

Printre aceştia nu se află niciun ofiţer, potrivit sursei amintite.

Pentru a se face lumină în acest scandal, sunt în curs de desfăşurare două anchete, una lansată de Secret Service şi cealaltă de armata SUA.

O membră a Congresului american a dezvăluit, marţi, că aproximativ 20 de femei au fost implicate în acest scandal.

"Din partea Secret Service, 11 agenţi au fost implicaţi (...) 20 sau 21 de femei au mers în acel hotel" în care se găseau agenţii, a afirmat Susan Collins, senator republican, membră a Comsiei pentru securitate internă.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite