Scandal de plagiat la Harvard

0
Publicat:
Ultima actualizare:
125 de studenţi de la Harvard sunt suspectaţi de plagiat.
125 de studenţi de la Harvard sunt suspectaţi de plagiat.

Circa 125 de studenţi ai prestigioasei universităţi americane sunt anchetaţi de conducerea instituţiei sub suspiciunea că au copiat la examenul de Licenţă.

Potrivit oficialilor Universităţii Harvard, există suspiciuni că studenţii respectivi au plagiat pasaje întregi şi că au colaborat între ei la redactarea lucrărilor. Publicaţia academică „Harvard Crimson" scrie că este vorba despre examenul de la finalul unui curs introductiv despre Congresul SUA. Publicaţia arată că elaborarea respectivelor lucrări necesita o activitate derulată acasă de către studenţi, timp de mai multe săptămâni.

Regulamentul prevedea că studenţii puteau utiliza cărţi, notiţe sau website-uri, dar arăta clar că, la fel ca în cazul examenelor desfăşurate în sala de curs, este interzisă colaborarea între studenţi. Profesorul care a predat cursul respectiv a raportat Consiliului de Administraţie, încă din mai, că există bănuieli de plagiat, după ce a observat similitudini în mai multe lucrări.

În cursul verii, în urma unei investigaţii mai amănunţite a tuturor lucrărilor finale, s-a descoperit că există 125 de lucrări suspecte, dintr-un total de 275. Este cel mai mare scandal de acest tip din istoria acestei universităţi, scrie presa americană. Într-o declaraţie postată pe website-ul instituţiei, preşedintele Harvard, Drew Faust, a spus că „acest incident, fără precedent în istoria Harvard, trebuie să-i facă pe studenţi să conştientizeze importanţa integrităţii academice. Este vorba de o problemă naţională, dar şi internaţională, deoarece e legată de tehnologie". Potrivit decanului Jay Harris, oficialii de la Harvard cred că frauda a fost realizată prin utilizarea de mijloace de comunicare electronică de ultimă generaţie. 

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite