SUA sunt pregătite să îi facă faţă Iranului ”la toate nivelurile”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ministrul israelian al Apărării, Ehud Barak
Ministrul israelian al Apărării, Ehud Barak

Statele Unite ale Americii sunt "pregătite să facă faţă provocării iraniene la toate nivelurile", a declarat, joi, ministrul israelian al apărării la capătul unei întrevederi cu adjunctul şefului Statului Major american, care a efectuat o vizită discretă în Israel.

"Nu există niciun dubiu referitor la faptul că SUA sunt pregătite să facă faţă acestei provocări la toate nivelurile", a asigurat Ehud Barak, cu trimitere la programul nuclear iranian, conform unui comunicat dat publicităţii de biroul său de presă, citat de AFP.

"SUA sunt cel mai important aliat al nostru. Cooperarea serviciilor noastre de informaţii şi sprijinul militar american sunt profunde şi excepţionale prin amploarea lor. Sunt convins că acest lucru nu se va schimba indiferent de ce se va întâmpla pe viitor", a adăugat el, în urma unei perioade de tensiuni puternice între cei doi aliaţi. Comunicatul publicat de Ministerul Apărării pare să meargă în direcţia detensionării dorite de liderii israelieni.

După ce a făcut să crească tensiunea cu Washingtonul, lăsând de înţeles că un atac israelian împotriva Iranului este iminent, premierul Benjamin Netanyahu şi-a mai moderat în ultimele zile discursul, făcând apel la SUA să dea dovadă de mai multă fermitate faţă de regimul de la Teheran, pentru a evita o criză cu aliatul american, scrie Agerpres.

Adjunctul şefului Statului Major american, amiralul James Winnefeld, a efectuat o vizită în Israel care s-a derulat aproape în secret mai ales din cauza caracterului politic sensibil al discuţiilor dintre Israel şi SUA cu privire la maniera în care ar trebui împiedicat Iranul să se doteze cu arma nucleară, notează AFP

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite