SUA ordonă evacuarea parţială a ambasadei sale din Siria

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Statele Unite au ordonat luni seara familiilor diplomaţilor şi personalului neesenţial din cadrul Ambasadei sale din Damasc să părăsească Siria, din cauza "instabilităţii şi situaţiei incerte" din această ţară, care se confruntă cu mişcări de protest, relatează AFP.

"Departamentul de Stat a ordonat luni seară familiilor angajaţilor guvernului Statelor Unite şi unor persoane neesenţiale să părăsească Siria", anunţă un comunicat al Departamentului de Stat.

Totodată, "cetăţenii americani din Siria sunt invitaţi să îşi limiteze deplasările neimportante în ţară", adaugă textul.

Anterior, purtătorul de cuvânt al Consiliului american de Securitate Naţională, Tommy Vietor, a anunţat că Statele Unite intenţionează să adopte "sancţiuni" împotriva unor oficiali sirieni de rang înalt, ca răspuns la utilizarea "absolut deplorabilă" a violenţei, de către Damasc, împotriva manifestaţilor.

În ciuda represiunii în curs, care a făcut în jur de 390 de morţi de la 15 martie, Statele Unite nu au mers până acolo încât să ameninţe că îşi vor rechema ambasadorul de la Damasc, un post ocupat din nou din ianuarie după şase ani de post vacant.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite