SUA nu recunoaşte proiectul de acord prezentat la Copenhaga

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Todd Stern
Todd Stern

Statele Unite ale Americii au contestat proiectul de acord împotriva încălzirii climatice prezentat vineri la Copenhaga în ceea ce priveşte problema crucială a reducerii emisiilor de gaze cu efect de seră ale marilor ţări în curs de dezvoltare, potrivit lui Todd Stern, trimis special pentru probleme de climă - informează AFP.

"În numeroase puncte textul este constructiv, dar Statele Unite nu consideră secţiunea referitoare la atenuarea (emisiilor de gaze cu efect de seră) drept o bază de negociere", a declarat Todd Stern, într-o conferinţă de presă.

Acest text stipulează că ţările industrializate "trebuie" să-şi ia angajamente de reducere şi că ţările în curs de dezvoltare "ar putea" face acest lucru, a adăugat Stern.

"Acesta este un punct tehnic, însă important. Nu putem începe negocierea pe această bază", a subliniat trimisul special.

"Dacă vorbim de necesitatea de a opri încălzirea sub 2 grade Celsius (suplimentare) în raport cu nivelurile industriale, nu putem discuta cu adevărat atât timp cât ţările în curs de dezvoltare nu se pregătesc să joace cu adevărat un rol", a estimat Todd Stern, notează Agerpres.

SUA



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite