SUA îngheaţă activele financiare ale mafiei japoneze, Yakuza

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Kenichi Shinoda, lider al grupului mafiot Yamaguchi-gumi
Kenichi Shinoda, lider al grupului mafiot Yamaguchi-gumi

Trezoreria SUA a anunţat că va îngheţa activele financare a două grupări mafiote japoneze, Yamaguchi-gumi yakuza şi Brothers' Circle, dar şi a doi dintre liderii acestora.  Aceste măsuri sunt adoptate în premieră, în urma unui ordin emis, anul trecut, de preşedintele Barack Obama, scrie BBC.

Potrivit acestui ordin, membrii crimei organizate pot fi identificaţi, activele lor din jurisdicţiile SUA pot fi îngheţate, iar cei care îi sprijină nu vor mai putea face tranzacţii în SUA.

Liderii grupului Yamaguchi-gumi vizaţi sunt Kenichi Shinoda, în vârstă de 70 de ani, şi adjunctul său, Kiyoshi Takayama, potrivit Departamentului Trezorerie, citat de Bloomberg. Statele Unite au impus şi sancţiuni împotriva a şapte membri cheie şi asociati care fac parte din „Cercul Fraţiei", cu sedii în Asia Centrala, Rusia şi Orientul Mijlociu.

Yakuza încasează miliarde de dolari pe an de pe urma crimelor din Japonia şi din alte părţi al lumii, inclusiv din droguri şi trafic de persoane, prostituţie, spălare de bani şi fraudă.

Grupul Yamaguchi-gumi reuneşte 44% din totalul membrilor Yakuza, care se ridica în decembrie 2010 la 34.900 de persoane, potrivit poliţiei japoneze.

Gruparea mafiotă are active semnificative în afara Japoniei. În 2005, Serviciul Vamal american a confiscat aproape 600.000 de dolari din conturile lui Susumu Kajiyama, un membru yakuza care a fost condamnat în Japonia pentru cămătarie.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite