SUA au oprit evacuările medicale din Haiti pentru că nu ştiu cine plăteşte

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Copiii din Haiti, vulnerabili la traficul de carne vie
Copiii din Haiti, vulnerabili la traficul de carne vie

Surse din armata americană au anunţat ieri că Statele Unite au suspendat evacuarea medicală a victimelor cutremurului haitian spre spitale din SUA până la rezolvarea unei dispute cu privire la cine va plăti facturile pentru aceste servicii medicale, informează New York Times.

Cursele aeriene militare, efectuate în general de avioane C-130, cu persoane care au suferit răni la coloana vertebrală, arsuri sau alte răni grave au fost oprite miercuri, după ce guvernatorul statului Florida, Charlie Crist, a cerut administraţiei federale să acopere o parte din costul îngrijirilor.

"Pentru a continua cu aceste evacuări ar trebui să avem şi unde să-i ducem pe răniţi (...) Dacă Florida nu-i mai acceptă şi, nu pot confirma încă această informaţie, dar cred că nici Georgia nu-i mai vrea, atunci răniţii vor rămâne să fie trataţi în Haiti", a afirmat căpitanul Kevin Aandahl, purtător de cuvânt al U.S. Transportation Command, Centrul de comandă care coordonează evacuările medicale de urgenţă, citat de Reuters.

Până în prezent, peste 500 de victime ale cutremurului din Haiti au primit tratament în spitale din Florida şi din alte state americane.  Şi alte state au primit pacienţi, iar acele curse au fost suspendate de asemenea, potrivit oficialilor citaţi.

Cererea lui Crist nu preciza cât plăteşte statul Florida pentru aceste tratamente, dar numărul şi complexitatea cazurilor ar putea însemna costuri de milioane de dolari, în timp ce statul are probleme economice. O purtătoare de cuvânt a Departamentului de Sănătate, Gretchen Michael, a afirmat că agenţia examinează cererea lui Crist pentru asistenţă financiară.

SUA



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite