SUA au respins propunerea Israelului de a ameninţa Iranul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Secretarul Apărării SUA, Robert Gates, a respins cererea premierului israelian Netanyahu, privind o ameninţare militară credibilă la adresa Iranului. "Suntem pregătiţi să facem ceea ce este necesar, dar în acest moment continuă, să credem în abordarea politico-economică".

Statele Unite ale Americii nu au fost de acord cu ideea lui Benjamin Netanyahu, în ceea ce priveşte tactica abordată pentru a determina Iranul să renunţe la fabricarea armei nucleare.

"Eu nu sunt de acord că doar o ameninţare militară credibilă ar convinge Iranul să pună capăt programului de arme nucleare", a declarat, luni Robert Gates, subliniind că toate opţiunile sunt pe masă.

"Ştim că ei sunt îngrijoraţi de impactul sancţiunilor, care îi va afecta mai mult decât au anticipat. Suntem pregătiţi să facem ceea ce este necesar, dar în acest moment vom continua să credem că abordarea politico-economică este cea care va avea impact asupra Iranului", a declarat Gates, în cadrul unei vizite în Australia pentru discuţii de securitate.

În cadrul unei întâlniri cu vicepreşedintele american Joe Biden, premierul israelian a subliniat că, în ciuda sancţiunilor economice impuse Iranului, nu sunt semne că Teheranul ar renunţa la programul său de fabricare a armelor nucleare.

"Singura dată când Teheranul şi-a stopat programul nuclear a fost în 2003, când a crezut că există şanse reale ca armata americană să atace Iran", a spus Netanyahu, sâmbătă.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite