SUA: O femeie şi-a omorât fiul în timpul unui ritual de exorcizare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O femeie din Statele Unite riscă cel puţin 45 de ani de închisoare, după ce a fost găsită vinovată de uciderea fiului ei de doi ani, în cadrul unui ritual de exorcizare.

Latisha Lawson în vârstă de 31 de ani şi-a forţat fiul să bea un amestec din ulei de măsline şi oţet, ca parte a unui ritual ce ar fi trebuit să scoată diavolul din trupul micuţului. Cum copilul se îneca cu băutura respectivă, mama i-a pus mâna la gură pentru a nu o da afară, dar i-a zdrobit gâtul, aşa cum au arătat rezultatele autopsiei.

Latisha Lawson era convinsă că fiul ei era posedat de un demon şi se învinovăţea pe ea că în timpul sarcinii nu şi-a manifestat dragostea faţă de Dumnezeu.

Potrivit poliţei, Lawson a păstrat corpul bebeluşului într-un sac de plastic, mai bine de un an de la moartea acestuia, în noiembrie 2009, ea fiind arestată pe 21 decembrie.

Lawson le-a spus juraţilor că fiul ei era posedat de demoni, observând o schimbare în comportamentul lui şi i-a păstrat trupul convinsă fiind că Dumnezeu îl va învia. 

"I-am cerut lui Dumnezeu să-l aducă înapoi. În Biblie scrie că l-a înviat pe Lazăr şi pe un copil", a declarat femeia.

Avocaţii apărării au susţinut că Lawson nu a fost capabilă să distingă binele de rău, dar procurorii au spus că nu există nicio dovadă care să sugereze că mama nu era conştientă de gravitatea acţiunilor ei.

"Jezaih a fost un copil nedorit. Acesta este un caz de abuz împotriva copilului. Ea încă mai crede că a făcut ceea ce trebuie, iar asta este înfricoşător", a declarat procurorul-adjunct Thomas Chaille.

Lawson a fost condamnat pentru crimă, dar şi pentru neglijenţă şi violenţă împotriva fiicei ei de patru ani, potrivit Daily Telegraph.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite