Un oficial nord-coreean va vizita SUA

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Un oficial nord-coreean va vizita SUA
Un oficial nord-coreean va vizita SUA

Statele Unite vor permite o vizită a unui înalt oficial nord-coreean în această lună, a anunţat vineri o sursă familiară cu această chestiune, o acţiune care, potrivit analiştilor, ar putea fi primul pas al administraţiei Obama spre convorbiri oficiale bilaterale, informează Reuters şi Associated Press.

Această sursă, care s-a exprimat sub acoperirea anonimatului, a declarat că Departamentul de Stat a decis să acorde o viză lui Ri Gun, număr doi nord-coreean la negocierile asupra programului nuclear al Phenianului, abandonate în prezent de Coreea de Nord, pentru a lua parte la un forum privat asupra securităţii în California.

Nu este încă clar dacă Ri Gun, care este director general pentru afaceri americane în MAE de la Phenian, ar putea să se întâlnească cu oficiali americani pentru a discuta despre eforturile internaţionale în vederea abandonării de către Coreea de Nord a programului său nuclear militar, scrie Agerpres.

Coreea de Nord, care a anunţat în urmă cu şase luni că părăseşte convorbirile multilaterale, a semnalat la 6 octombrie că ar putea să se întoarcă la negocierile în şase asupra dezarmării sale, dar că doreşte să discute în primul rând direct cu Statele Unite.

Statele Unite, care au afirmat că încă nu au decis asupra unor convorbiri bilaterale, ar dori să convingă Coreea de Nord să revină la negocieri mai extinse la cele două Corei, China, Japonia, Rusia şi ele însele.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite