SUA încep testele umane pentru vaccinul împotriva virusului A/H1N1

0
Publicat:
Ultima actualizare:
SUA încep testele umane pentru vaccinul împotriva virusului A/H1N1
SUA încep testele umane pentru vaccinul împotriva virusului A/H1N1

Institutele medicale din Statele Unite vor începe la începutul lunii august testele umane pentru definitivarea unui vaccin împotriva virusului A/H1N1.

  • vaccinurile pentru virusul A/H1N1 au fost testate până acum doar pe animale


Testele vor fi efectuate pe un lot de peste 1.000 de adulţi şi copii din zece centre naţionale. "Virusul are potenţialul de a cauza probleme importante, precum spitalizări şi decese, în sezonul gripal din toamnă şi din iarnă. Vaccinurile au fost întotdeauna o unealtă vitală în combaterea gripei", a declarat şefa Centrului pentru dezvoltarea vaccinurilor de la Facultatea de medicină a Universităţii Maryland, Karen Kotloff.

"Rezultatele acestor studii vor ajuta la folosirea optimă a vaccinurilor împotriva virusului A/H1N1 în SUA şi în lume", a adăugat ea.

Kotloff a precizat că vaccinurile folosite ar putea fi diferite pentru persoanele din alte segmente de vârstă: "Asta este din cauză că tinerii nu s-au mai confruntat cu asemenea virus anterior. Adulţii mai vârstă ar putea avea o anumită imunitate la noul virus A/H1N1 după ce s-au mai confruntat cu astfel de viruşi în trecut. În consecinţă, adulţii mai în vârstă ar putea avea nevoie de doze mai puţine şi mai slabe decât cei mai tineri".

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite