În prag de faliment, SUA au cheltuit 46 de miliarde de dolari în doar opt zile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Poate că această ştire îi va trezi pe idioţii iresponsabili de la Washington", scrie Business Insider care prezintă comportamentul politicienilor din Statele Unite ale Americii, pe ultima sută de metri pe care îi are de parcurs SUA până ce vor rămâne fără lichidităţi.

SUA riscă să intre în incapacitate de plată la data de 2 august, însă în ultimele opt zile, din trezoreria americană au fost cheltuiţi 46 de miliarde de dolari, relatează Business Insider.

Citeşte şi:
SUA mai au cinci zile pentru a evita falimentul. Intrăm într-o nouă criză mondială?

image

În doar opt zile, de la 100 de miliarde de dolari, lichidităţile au scăzut la 54 de miliarde.

Informaţia este cu atât mai tulburătoare cu cât compania Apple a ajuns să aibă mai mulţi bani decât statul american. În timp ce lichidităţile Apple depăşesc 76 de miliarde de dolari, SUA au rămas cu 54 de miliarde. În doar opt zile, banii din trezoreria SUA s-au împuţinat cu 46 de miliarde de dolari.

SUA sunt ameninţate de faliment. Cu toate acestea, graficul de mai jos arată cum au scăzut lichidităţile americanilor în ultimile zile:


FOTO: Business Insider

image

Între timp, democraţii şi republicanii din SUA sunt "foarte aproape" de un acord privind plafonul datoriei, a declarat liderul minorităţilor din Senatul american, Mitch McConnell, citat de CNN.

"Am avut o zi foarte bună ieri", a spus republicanul McConnell, adăugând că cele două părţi au făcut un progres dramatic" în cadrul negocierilor privind creşterea plafonului datoriilor SUA.

Termenul final la care trebuie să ajungă la un acord expiră în două zile, iar liderii Congresului şi oficialii Casei Albe încearcă să ajungă la un consens privind limita datoriei publice pentru următorul an.

Statele Unite trebuie să crească până marţi plafonul de îndatorare de 14.300 de miliarde de dolari, pentru ca statul să nu intre în încetare de plăţi.

Vezi pe forbes.ro cum arată graficul datoriilor SUA. Cine sunt vinovaţii?

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite