SUA: Sute de zboruri, anulate din cauza unor fisuri în învelişul avioanelor Boeing 737

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cel mai mare transportator aerian din Statele Unite ale Americii, Southwest Airlines, a anunţat, astăzi, anularea a 100 de curse aeriene, după ca au fost descoperite mai multe fisuri în înveluşurile mai multor aeronave Boeing 737.

Compania americană a anulat deja 300 de zboruri aeriene după ce, în urma inspecţiilor tehnice, mai multe găuri au fost descoperite în fuzelajele a două avioane. Operatorul aerian a horărât, luni, anularea a altor 100 de curse, informează Bloomberg.

Citeşte şi:
VIDEO Un Boeing cu 118 pasageri a aterizat de urgenţă în Arizona, după apariţia unei găuri în fuselaj

Decizia a fost luată după ce, vineri, un Boeing 737 căruia i-a fost smulsă o parte din acoperişul a efectuat o aterizare de urgenţă pe un aeroport militar din Arizona. La aterizare, inspectorii au descoperit o gaură de un metru şi jumătate în fuzelaj. Aeronava decolase din Phoenix şi avea 118 pasageri la bord. Apariţia găurii în fuzelaj a dus la depresurizarea imediată a aeronavei la o altitudine de 11.000 de metri.

Incidentul a determinat Southwest să inspecteze 79 de avioane Boieng 737. Duminică, societatea a anunţat că a găsit "mici fisuri sub suprafaţa" a două avioane.

Southwest Airlines nu este singura companie din SUA care a avut probleme recent. În ultimele trei zile, au avut loc trei aterizări de urgenţă ale unor avioane Boeing.

Potrivit AFP, una dintre aeronave aparţine companiei American Airlines. Echipajul a decis să revină la sol cu avionul din cauza unei pierderi de presiune în cabină, motiv pentru care nu se putea respira fără mască de oxigen.

Aceste incidente intervin la o lună după ce SUA, Canada şi Franţa au dezactivat sisteme care furnizau oxigen în toaleta anumitor modele de avioane, de teamă că ar putea fi utilizate de terorişti.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite