SUA: John Stumpf conduce în topul bancherilor cu un venit anual de 18,7 milioane de dolari

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Chiar dacă şi-a început cariera ca brutar, preşedintele Consiliului Directorilor băncii Wells Fargo, John Stumpf, a devenit cel mai bine plătit bancher american al anului 2009, cu un venit de 18,7 milioane de dolari, după cum informează ediţia online a cotidianului The Guardian. 

Potrivit sursei citate, pe locul doi se află directorul  JP Morgan (Jamie Dimon),  a cărei salariu anual era de 17,6 mln de dolari. Preşedintele firmei Goldman Sachs, Lloyd Blankfein, se aflăpe poziţia a treia, cu un total de nouă milioane de dolari. Blankfein, a fost cel mai bine plătit bancher din SUA în 2008.

Condusă de John Stumpf, Banca Wells Fargo, a cărei venit în anul trecut era mai mare de 12 miliarde de dolari, este una din cele trei instituţii de creditare din Statele Unite, care au fost cel mai puţin afectate de criza economică mondială.

Succesul băncii e datorat renunţării la speculaţiile în domeniul ipotecar, unde au fost înregistrate cele mai mari pierderi. Instituţia s-a concentrat pe creditarea comercială, fără a se implica prea mult pe pieţile de capital.

Wells Fargo a reuşit nu doar să-şi îmbunătăţească starea financiară, dar şi să se extindă din contul cumpărării băncii Wachovia, aflată în prag de faliment. Astfel, Wells Fargo, poziţionat în vestul SUA, s-a îndreptat şi spre clienţii din regiunea atlantică.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite