Securitatea informatică a SUA se loveşte de problema vieţii private

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sistemul informatic care ar trebui să apere reţeaua de calculatoare a guvernului american de atacurile cibernetice este blocat de îngrijorările legate de viaţa privată

Mai citiţi şi:
Statele Unite un înfiinţat un ciber-comandament


Cea mai recentă versiune a programului, numită "Einstein 3", are nevoie de aprobarea Departamentului de Justiţie ca să poate fi implementată, potrivit Wall Street Journal.

Costul total al sistemului menit să găsească breşele din securitatea informatică a computerelor nonmilitare este clasificat, dar oficiali familiari cu subiectul au avansat un cost de peste două miliarde de dolari.

Administraţia Obama a spus că atacurile informatice din ce în ce mai dese reprezintă "una dintre cele mai serioase provocări penru securitatea Statelor Unite".

Einstein a apărut în 2003 prin preluarea unei tehnologii de la Pentagon care permitea monitorizarea reţelelor militare. Programul a fost îmbunătăeţit şi a apărut Einstein 2. Problema celor două versiuni est că niciuna nu poate detecta atacurile sofisticate din acest moment.

Cea mai nouă versiune, la curent cu toate tipurile de atacuri informatice, a ridicat semne de întrebare pentru că este capabilă să citească mail-urile şi alte mesajele trimise prin reţelele guvernamentale.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite