Cota de popularitate a lui Barack Obama coboară sub pragul de 50%

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cota de popularitate a preşedintelui american Barack Obama a scăzut sub pragul de 50%, în urma creșterii preţului carburanţilor, oferindu-le adversarilor politici motiv de speranţă în alegerile prezidenţiale din noiembrie, potrivit unui sondaj publicat duminică, relatează AFP.

Sondajul, realizat pentru postul de televiziune ABC News şi cotidianul „Washington Post", arată că doar 46% din persoanele intervievate aprobă acţiunea preşedintelui Obama, faţă de 50% care o dezaprobă.

Aceste noi date contrazic un sondaj precedent, realizat în februarie, potrivit căruia 50% din americani sunt de acord cu acţiunea preşedintelui, 46% fiind împotrivă.

Scăderea este generată, conform sondajului, de creşterea preţurilor carburanţilor, care ameninţă relansarea economică într-o ţară în care 76% din locuitori îşi utilizează maşina pentru a merge la serviciu.

Dacă alegerile ar avea loc astăzi, 49% din alegători ar vota pentru Mitt Romney, care se situează în prezent pe primul loc în obţinerea învestiturii republicane, în timp ce Barack Obama ar obţine 47% din intenţiile de vot.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite