SUA a eliberat în acest an peste 5.000 de deţinuţi din Irak

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 5.000 de deţinuţi încarceraţi în inchisorile americane din Irak au fost eliberaţi de la începutul anului, în timp ce SUA se pregăteşte să pună lacătul pe câteva centre de detenţie, potrivit unui comunicat de presă eliberat de Casa Albă şi citat de AFP.

"Din ianuarie, 1.179 de deţinuţi au fost transferaţi Guvernului irakian (...) şi 5.236 au fost eliberaţi", se arată în comunicat.

Închisorile americane găzduiesc, în prezent, sub 8.947 de deţinuţi, cel ami mic nivel din ultimii patru ani, potrivit administraţiei americane.

Casa Albă a anunţat anunţă numărul celor eliberaţi la puţin timp după ce un înalt oficial irakian a declarat că responsabili de atentantul din 19 august din Bagdad soldat cu 95 de morţi sunt doi prizonieri eliberaţi recent de SUA din închisoarea Camp Bucca.

Centrul de detenţie Camp Bucca va fi închis în luna septembrie, deţinuţii urmând a fi transferaţi la Cropper, în apropiere de Bagdad, şi Taji, în nord.

O parte dintre deţinuţi au fost predaţi autorităţilor irakiene, dacă pe numele lor există mandate de arestare sau ordine de detenţie.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite