Importul de deşeuri nucleare ar putea fi interzis în SUA

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Congresul american ar putea interzice altor ţări trimiterea de deşeuri radioactive în SUA dacă o comisie a Camerei Reprezentanţilor reuşeşte să aducă argumente convingătoare.

Responsabila Comisiei de Reglementare Nucleară (NRC), Margaret Doane, a declarat vineri că agenţia nu are de ales decât să permită companiilor private să importe deşeuri nucleare atâta timp cât ele respectă standardele de siguranţă şi de securitate şi deţin spaţiul potrivit pentru depozitarea acestora.

Cauza disputei actuale o reprezintă 20.000 de tone de deşeuri slab radioactive de la reactoarele nucleare italiene, pe care o companie americană vrea să le prelucreze în statul Tennessee şi apoi să le îngroape în statul Utah. Aceasta este cea mai mare cantitate de deşeuri radioactive a căror intrare pe teritoriul american NRC trebuie să o permită, potrivit Agerpres.

Douane a amintit că mai există cereri similare de import a astfel de deşeuri din Brazilia şi din Mexic, resturile respective urmând a fi depozitate tot în Utah.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite