SUA îşi avertizează cetăţenii de pericolul al-Qaida în Germania

0
Publicat:
Ultima actualizare:
SUA îşi avertizează cetăţenii de pericolul al-Qaida în Germania
SUA îşi avertizează cetăţenii de pericolul al-Qaida în Germania

Statele Unite au recomandat propriilor cetăţeni să fie prudenţi în timpul deplasărilor în Germania, ţara pe care reţeaua teroristă al-Qaida a ameninţat-o cu atacuri.

Departamentul de Stat american a anunţat miercuri pe site că "Al-Qaida a difuzat recent o înregistrare video în care Germania este ameninţată clar" şi le-a cerut "cetăţenilor americani să (....) fie în permanent în gardă" în timpul călătoriilor în Germania.

"Americanilor li se cere să supravegheze presa şi să evalueze nivelul de securitate atunci când merg în locuri publice şi intenţionează să meargă la hoteluri, restaurante" sau spectacole, adaugă Departamentul de Stat.

Într-o înregistrare video în germană, publicată în urmă cu circa 10 zile, un bărbat care se prezintă drept Abou Talha afirmă că germanii vor avea o "trezire dureroasă" după alegerile de duminică, în cazul în care acestea sunt câştigate de cancelarul Angela Merkel.

Bărbatul îşi îndeamnă "fraţii" să "rămână departe de locurile care nu sunt vitale timp de două săptămâni după alegeri, dacă poporul german nu se hotărăşte să îşi retragă soldaţii din Afganistan". Germania are 4.200 de soldaţi desfăşuraţi în Afganistan.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite