SUA şi Uniunea Europeană discută despre viză

0
Publicat:
Ultima actualizare:
SUA şi Uniunea Europeană discută despre viză
SUA şi Uniunea Europeană discută despre viză

Statele Unite ale Americii vor ca toţi turiştii aflaţi în programul Visa Waiver să plătească o taxă de 10 dolari. Uniunea Europeană nu este acord cu această măsură, considerând-o o reintroducere mascată a vizelor.

Senatul american a adoptat deja un proiect de lege care prevede achiatrea taxei de 10 dolari decătre turiştii străini care se află în programul de eliminare a vizelor pentru SUA(Visa Waiver).

Comisia urmează să verifice dacă taxa "ar putea reprezenta sau nu echivalentul unei vize", a precizat Michele Cercone, purtător de cuvânt al executivului european. Acesta a adăugat: "ar putea reprezenta un pas înapoi în eforturile depuse de UE pentru îmbunătăţirea mobilităţii transatlantice".

Uniunea Europeană a început negocierile cu SUA pentru eliminarea vizelor pentru  statele membre ale blocului european, printre care şi România. În august 2007, Statele Unite şi-au înăsprit politica de vize, în baza legislaţiei privind lupta împotriva terorismului. După înăsprirea politicii de vize, SUA au propus o serie de acorduri bilaterale cu ţările europene care au în continuarea nevoie de vize pentru intrarea pe teritoriul american.

Unele ţări din fostul bloc comunist şi din Grecia, un încă nevoie de vize pentru Statele Unite ale Americii.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite