SUA condamnă asasinarea militantei ruse Natalia Estemirova

0
Publicat:
Ultima actualizare:
SUA condamnă asasinarea militantei ruse Natalia Estemirova
SUA condamnă asasinarea militantei ruse Natalia Estemirova

SUA au condamnat miercuri asasinarea Nataliei Estemirova, o militantă rusă pentru drepturile omului care a denunţat abuzuruile din Cecenia, şi au făcut apel la Rusia de a-i deferi justiţiei pe vinovaţi.

"SUA sunt profund întristate de informaţiile privind răpirea şi asasinarea Nataliei Estemirova, o respectată militantă pentru drepturile omului", a declarat purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, Ian Kelly, prin intermediul unui comunicat, citat de Agerpres.

"Facem apel la guvernul rus să-i defere justiţiei pe vinovaţi", se arată în comunicat, în care se aduce un omagiu femeii care "nu a acceptat niciun compromis în căutarea adevărului oriunde s-ar fi aflat".

"Ea s-a consacrat în a face lumină asupra atacurilor împotriva drepturilor omului în special în Cecenia", a subliniat oficialul american, care a transmis condoleanţe familiei femeii.

Natalia Estemirova, colaboratoare a organizaţiei nonguvernamentale ruse Memorial, a fost răpită miercuri la Groznâi, capitala cecenă, în apropiere de locuinţa sa, şi găsită moartă, ucisă cu două gloanţe, în republica vecină Inguşetia.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite