FOTO/VIDEO Milioane de peşti morţi au eşuat într-un port din California

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Milioane de peşti morţi au umplut, azi-noapte, apele ce înconjoară plaja Redondo Beach, din zona portului american King Harbor Marina. Milioane de sardine, anşoa şi macrouri plutesc fără viaţa printre ambarcaţiunile acostate în portul situat la 35 de kilometri distanţă de Los Angeles (California, SUA).

Cei care locuiesc în bărcile din King Harbor Marina au fost şocaţi, în această dimineaţă, când au observat stratul de 30 de centimetri adâncime de vietăţi marine moarte. Acumularea de peşti este atât de groasă încât bărcile din port nu au putut fi mişcate din loc.

"Avem milioane de anşoa plutind morţi în port. Deocamdată, nu cunoaştem cauza exactă", a declarat ofiţerul de poliţie, Phil Keenan, potrivit "The Daily Mail". Specialistul în faună marină, Staci Gabrielli, a venit cu o posibilă explicaţie pentru numărul mare de peşti morţi.


FOTO: The Daily Mail

image

Potrivit lui Gabrielli, aceştia au încercat să se refugieze din faţa "curentului roşu", reprezentat de o acumulare rapidă a algelor în apă, produsă în mod natural, dar care lipseşte de oxigen şi otrăveşte vietăţile marine care trec prin ea.

Purtătorul de cuvânt al Departamentului Piscicol din California, Andrew Hughan, confirmă varianta lui Gabrielli: "Toate dovezile indică lipsa oxigenului drept cauză a morţii. Nu există nicio pată de petrol şi nici semne de contaminare chimică a apei".

image

În această dimineaţă, autorităţile au prelevat mostre din apele portului pentru a descoperi cauza exactă a numărului mare de peşti morţi, iar acţiunile de curăţire a apei sunt în plină desfăşurare, informează Reuters.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite