SUA respinge zvonurile că ar suplimenta trupele în Afganistan

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Casa Albă dezminte că preşedintele american Barack Obama va anunţa în curând o creştere subsanţială a trupelor în Afganistan, transmite BBC.

Purtătorul său de cuvânt, Robert Gibbs, a afirmat că preşedintele nu a luat încă o decizie în ceea ce priveşte numărul trupelor.

Casa Albă a desminţit astfel raportul prezentat de programul Ştirilor de noapte al BBC prin care preşedintele american urma să anunţe, săptămâna viitoare, creşterea numărului de soldaţi în Afganistan.

Potrivit Ştirilor de noapte ale BBC, administraţia Obama ar fi anunţat deja guvernul britanic că în curând va anunţa creşterea semnificativă a forţelor sale militare în Afganistan.

Anunţul ar urma să fie făcut săptămâna viitoare, în timpul întâlnirii miniştrilor apărării ai NATO de la Bratislava.

Întrebat dacă poate confirma că guvernul american va trimite trupe în Afganistan, ambasadorul afgan în Marea Britanie, Said Jawad, a afirmat, pentru Ştirile de noapte ale BBC, că "ar trebui să aşteptăm anunţul oficial din partea guvernului SUA, dar toate indicaţiile sunt că preşedintele Obama onorează cererea generalului McChrystal".

Generalul McChrystal, comandantul suprem al forţelor în Afganistan, a cerut cu 40.000 mai mulţi soldaţi NATO în această zonă.

Anterior, primul ministru britanic Gordon Brown s-a angajat să mărească cu 500 numărul forţelor din Afganistan dacă sunt gata condiţiile stabilite.

Astfel, vor fi trimişi mai mulţi militari atâta timp cât vor fi echipaţi corespunzător, dacă şi alţi aliaţi îşi întăresc trupele şi mai au fost instruiţi mai mulţi soldaţi afgani.

În prezent, Marea Britanie a trimis în Afganistan 9.000 de soldaţi.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite