STUDIU Americanii aruncă la gunoi aproape jumătate din alimente

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Americanii aruncă la gunoi aproape jumătate din alimente
Americanii aruncă la gunoi aproape jumătate din alimente

Americanii aruncă la gunoi aproape jumătate din mâncarea lor, valoarea alimentelor irosite fiind de aproximativ 165 de miliarde de dolari anual, conform unui studiu făcut public, marţi, transmite Reuters.

"La nivel de ţară, aruncăm la gunoi unul din două alimente care ne ajung pe mână. Asta înseamnă risipă de bani şi de resurse preţioase", a declarat Dana Gunders, specialistă în cadrul programului pentru alimente şi agricultură al Consiliul de Apărare al Resurselor Naturale (NRDC) din SUA.

Raportul NRDC precizează că americanii aruncă 40 la sută din proviziile de alimente în fiecare an şi că o familie americană medie cu patru membri ajunge să irosească anual mâncare în valoare de 2.275 de dolari, scrie Agerpres.

O reducere de doar 15 la sută a risipei de alimente în SUA ar fi suficientă pentru a hrăni anual 25 de milioane de americani şi ar uşura povara gropilor de gunoi, unde deşeurile alimentare reprezintă ce mai mare parte din deşeurile solide, conform NRDC, o organizaţie nonprofit de mediu.

Un motiv serios de îngrijorare, precizează studiul, îl reprezintă dovezile care arată că risipa alimentară în SUA a crescut cu 50 la sută faţă de anii 1970. Fructele şi legumele nevândute din magazine reprezintă o parte importantă din alimentele risipite.

Consumatorii şi restaurantele poartă de asemenea o bună parte din vină, deoarece pregătesc porţii mari care nu pot fi mâncate în totalitate, restul ajungând la gunoi.

NRDC face apel la guvernul american să analizeze aceste pierderi din sistemul alimentar şi să stabilească obiective pentru reducerea risipei.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite