S-a stabilit un nou acord bugetar pentru finanțarea guvernului american

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şeful majorităţii democrate din Senatul american, Harry Reid, a anunţat, marţi, că s-a ajuns la un acord bugetar pentru a continua finanţarea guvernului american până în luna martie a anului viitor, permiţând astfel evitarea unei paralizii parţiale în contextul alegerilor, transmite AFP.

Harry Reid a precizat că acest acord de prelungire a fost finalizat alături de preşedintele republican al Camerei Reprezentanţilor, John Boehner, şi de preşedintele Barack Obama.

"Acest lucru va aduce puţină stabilitate pentru lunile următoare", a declarat Harry Reid pentru presă.

"Este un lucru foarte bun pentru că ne permite să rezolvăm o serie de probleme cruciale care ne afectează direct ţara, până vor fi încheiate alegerile şi vom putea trece la alte chestiuni", a mai adăugat el.

El a mai precizat că este practic imposibilă votarea acestui acord până vineri, când Congresul intră în vacanţă, "însă acest acord va fi votat la revenirea din vacanţă, în luna septembrie".

Dacă senatul american votează acest acord, bugetul va corespunde sumei de 1.047 de miliarde de dolari acceptate din bugetul pe 2011, un plafon de cheltuieli sub care democraţii refuză să coboare, în pofida exigenţelor opoziţiei republicane majoritare în Cameră, scrie Agerpres.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite