Rusia şi China cer reluarea negocierilor în şase, în dosarul nord-coreean

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În urma deselor discuţii între Rusia şi China din ultima perioadă, purtate între viceminiştrii de externe, cele două ţări doresc reluarea negocierilor în şase, pentru a determina Coreea de Nord să renunţe la programul său nuclear. Phenianul a lansat astăzi, de Ziua Independenţei Statelor Unite, şapte rachete Scud.

 CITEŞTE ŞI UPDATE VIDEO Coreea de Nord a lansat a şaptea rachetă Scud

Negocierile în şase au ca scop să determine regimul comunist de la Phenian să renunţe la ambiţiile sale nucleare, în schimbul unui ajutor energetic.

"Părţile sunt convinse că nu există alternativă la negocierile în şase, care rămân un instrument eficient pentru a rezolva problema nucleară a Peninsulei Coreea, şi cer reluarea lor cât mai repede posibil", este opinia ministerului rus, care a remis astăzi un comunicat.

Negocierile în şase (cele două Corei, Statele Unite, China, Japonia şi Rusia) au început în august 2003, însă Coreea de Nord s-a retras în luna aprilie a acestui an din aceste negocieri. Pe 5 aprilie 2009, Coreea de Nord a lansat o rachetă şi a fost condamnată la Consiliul de Securitate al ONU.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite