Romney şi Obama luptă fără odihnă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La două zile după încheierea Convenţiei republicanilor în Florida şi cu 72 de ore înaintea celei a Partidului Democrat în Carolina de Nord, Barack Obama şi Mitt Romney şi-au continuat, sâmbătă, campania lor electorală în state decisive pentru prezidenţialele de la 6 noiembrie, relatează AFP.

Cu prilejul mitingului de la periferia oraşului Des Moines, capitala statului Iowa, Barack Obama a demarat un turneu ce se va termina la Charlotte, în Carolina de Nord, unde, marţi, va începe Convenţia democraţilor.

Liderul de la Casa Albă a profitat de prilej pentru a descrie cu ironie summitul republicanilor ce s-a încheiat, joi seară, în localitatea Tampa, din Florida, potrivit Agerpres.

"În pofida tuturor provocărilor care ne aşteaptă în acest secol, în cursul celor trei zile ei ne-au oferit adeseori un program ce se potriveşte secolului anterior", a afirmat Obama, prezent în statul în care şi-a început campania victorioasă din 2008.

"Aţi fi putut urmări asta la fel de bine cu un televizor alb-negru", a adăugat el, după care a continuat: "Lăsaţi-mă să vă rezum: totul merge rău, este vina lui Obama, iar guvernatorul Romney este singurul care cunoaşte secretul pentru a crea locuri de muncă şi a face să crească economia".

"Au vorbit mult despre mine. Au vorbit mult despre el (Mitt Romney), dar nu au spus mare lucru despre voi", a subliniat el.

La rândul lui, în cursul unui miting la Cincinnati, în Ohio, Mitt Romney, a criticat încă o dată bilanţul mandatului preşedintelui Obama în termeni de locuri de muncă.

"Una din promisiunile (lui Barack Obama în 2008) a fost că va crea mai multe locuri de muncă, dar în prezent 23 de milioane de persoane sunt în şomaj, au încetat să mai caute un loc de muncă sau sunt subangajaţi", a amintit Mitt Romney, învestit oficial de partidul său cu ocazia convenţiei organizate în această săptămână la Tampa.

"Dacă un antrenor are un bilanţ cu zero victorii şi 23 de milioane de înfrângeri, a venit vremea să-l înlocuim", a continuat el.

"Paul Ryan (coechipierul său republican) şi cu mine avem un plan pentru a pune America la muncă. El va permite crearea a 12 milioane de locuri de muncă în întreaga ţară, dintre care circa 460.000 aici, în Ohio", a promis adversarul lui Barack Obama.

Cu 47 la sută opinii favorabile la nivel naţional, faţă de 44 la sută pentru Barack Obama, Mitt Romney a luat un uşor avantaj în rândul opiniei publice, potrivit unui sondaj dat publicităţii sâmbătă.

El beneficiază însă de efectul Convenţiei, înainte de care se afla cu două puncte în urma lui Obama, potrivit Institutului Rasmussen care a realizat această anchetă pe 1.500 de alegători, cu o marjă de eroare de 3 la sută.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite