Romney îl acuză pe Obama că a "subminat" imaginea NATO, înainte de summitul de la Chicago

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mitt Romney, cel mai probabil contracandidat al lui Obama
Mitt Romney, cel mai probabil contracandidat al lui Obama

Republicanul Mitt Romney, adversar probabil al lui Barack Obama la alegerile prezidenţiale din noiembrie, l-a acuzat, vineri, pe preşedintele american că ar fi urmărit o politică ce a condus la reducerea capacităţilor NATO, care se reuneşte în summit la Chicago duminică şi luni.

"Succesul NATO necesită o conducere puternică americană... Din păcate, administraţia Obama a luat măsuri ce nu fac decât să submineze alianţa", a declarat Romney într-un comunicat postat pe site-ul său de campanie.

Candidatul republican a adăugat că armata americană se va confrunta cu reduceri bugetare de aproape 1.000 de miliarde de dolari în următorii 10 de ani.

"Iar preşedintele Obama a transmis un mesaj - intenţionat sau nu - că valoarea NATO a scăzut în ochii Americii", a adăugat el, susţinând că organizaţiei "i-a slăbit capacitatea de a acţiona".

Romney a explicat apoi că, dacă va fi ales preşedinte, va contesta reducerile bugetare militare ale "epocii Obama". Republicanul a mai promis că va sprijini mai ales apărarea antirachetă şi chiar securitatea energetică.

Unul dintre principalele subiecte de discuţie ale summitului va fi Afganistanul, al cărui preşedinte Hamid Karzai a sosit vineri la Chicago, aminteşte AFP

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite