Rodney King, găsit mort în piscina casei sale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Rodney King, devenit simbolul revoltei interrasiale din Statele Unite în anii '90, a încetat din viaţă la vârsta de 47 de ani. Acesta a fost găsit mort de logodnica lui.

Femeia a găsit trupul neînsufleţit al acestuia pe pe fundul piscinei locuinţei lor, informează BBC.

King a devenit celebru după ce a fost bătut cu bestialitate de poliţişti în 1991.

Şofer de culoare, recidivist, Rodney a fost reţinut în 1991 de patru agenţi de poliţie pentru depăşirea limitei legale de viteză. Furioşi că Rodney a încercat să fugă de ei, cei patru l-au bătut cu bestialitate, i-au fracturat craniul şi i-au provocat leziuni interne grave. Unul dintre ei chiar a transmis prin staţia radio din maşină: "Nu am mai bătut de mult pe cineva aşa de rău".

Imaginile în care Rodney era bătut crunt de oamenii legii au făcut înconjurul lumii şi au înfuriat comunitatea de culoare din Los Angeles. Scânteia revoltei a fost aprinsă de verdictul juriului, compus în principal din albi, care i-a achitat, în 1992, pe cei patru ofiţeri. La aflarea deciziei, mii de locuitori ai metropolei - în majoritate tineri de culoare şi hispanici - au ieşit în stradă.

Protestele au degenerat, lăsându-se cu jafuri, crime şi peste 1.100 de case incendiate. Cel puţin 53 de persoane au fost ucise în timpul revoltelor şi alte 2.383 rănite. Pagubele materiale au fost estimate la un miliard de dolari.

La recurs, cei patru poliţişti au fost condamnaţi la 30 de ani de închisoare.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite