Robert Gates şi-a anunţat retragerea din funcţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Să fie acesta ultimul război al lui Robert Gates? Secretarul american al apărării Robert Gates a confirmat că anul viitor se va retrage din administraţie, după ce se va asigura că va începe retragerea trupelor din Afganistan.

Cred că cel mai greu lucru în viaţa publică este să ştii când să pleci. Şi să pleci când oamenii spun 'Mi-aş dori să nu fi plecat aşa de curând' în loc de "Cum naiba scăpăm de tipul ăsta?", a declarat Gates.

Cred că anul viitor voi afla dacă strategia noastră funcţionează în Afganistan, a afirmat Gates într-un interviu acordat Foreign Policy.

Strategia de trimitere de întăriri se va fi încheiat atunci. Vom face evaluarea în decembrie 2010 şi cred că în 2011 ar fi un moment logic de a preda frâiele, a spus Gates.

Republicanul Gates a fost numit în funcţie de fostul preşedinte George W. Bush şi menţinut în post de Barack Obama. El este singurul membru al fostei administraţii Bush pe care Obama l-a păstrat în funcţie, motivând că este nevoie de continuitate la Pentagon pentru gestionarea războaielor şi asigurarea unei tranziţii line.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite