Republicanul Newt Gingrich a abandonat cursa pentru Casa Albă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Newt Gingrich îi va acorda probabil sprijinul favoritului Mitt Romney
Newt Gingrich îi va acorda probabil sprijinul favoritului Mitt Romney

Fostul preşedinte al Camerei Reprezentanţilor, Newt Gingrich, a anunţat miercuri că va abandona cursa pentru învestitura republicană în vederea alegerilor prezidenţiale din 6 noiembrie, promiţând că îşi va păstra un rol de "cetăţean activ", relatează AFP.

"Astăzi, îmi suspend campania. Dar această suspendare nu înseamnă că îmi suspent dreptul cetăţenesc", a declarat Gingrich într-un discurs de la Arlington, în apropiere de Washington.

După acest anunţ şi după retragerea de luna trecută a ultraconservatorului Rick Santorum, nu mai rămân decât doi candidaţi care îşi dezbat primarele republicane: favoritul Mitt Romney, catalogat drept moderat, şi reprezentantul Texasului, Ron Paul, scrie Mediafax.

Gingrich a lăsat să se înţeleagă că el îl va susţine pe Mitt Romney, în pofida atitudinii foarte critice din timpul campaniei.

"Nu este o alegere între Mitt Romney şi Ronald Reagan. Este o alegere între Mitt Romney şi cel mai radical, cel mai de stânga dintre toţi preşedinţii istoriei americane", a adăugat Gingrich, făcând referire la actualul preşedinte al Statelor Unite, Barack Obama.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite