Republicanii tratează cu ironie o gafă a vicepreşedintelui Joe Biden

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Republicanii au profitat de ocazie, marţi, ca să îi atace pe democraţi după unele afirmaţii făcute de vicepreşedintele Joe Biden, potrivit căruia clasa de mijloc din Statele Unite a fost "devastată în ultimii patru ani", adică, au subliniat adversarii săi, în perioada în care preşedintele Barack Obama şi el s-au aflat la putere, scrie AFP.

Cu prilejul unui discurs electoral în localitatea Charlotte (Carolina de Nord), Biden a vorbit despre un subiect foarte pe placul său, şi anume apărarea clasei de mijloc, precum şi despre majorarea impozitelor pe care, consideră el, vor să o introducă republicanii dacă vor ajunge la Casa Albă după 6 noiembrie, scrie Agerpres.

"Cum pot să justifice o majorare a impozitelor clasei de mijloc care a fost devastată în ultimii patru ani?", a afirmat Joe Biden, plin de înflăcărare.

Într-o campanie electorală în care fiecare tabără observă cu atenţie gesturile şi declaraţiile adversarilor, căutând să profite de orice greşeală, reacţia republicanilor nu a întârziat să apară.

"Sunt de acord cu Joe Biden, clasa de mijloc a fost devastată în ultimii patru ani, iar acesta este motivul pentru care avem nevoie de o schimbare în noiembrie", a scris Mitt Romney pe contul său Twitter, fără să existe certitudinea că formularea îi aparţine.

Biden "a recunoscut astăzi ceea ce americanii ştiau deja: clasa de mijloc a fost devastată în cei patru ani sub preşedintele Obama şi din cauza politicii acestuia ce a eşuat", a afirmat la rândul ei o purtătoare de cuvânt a Partidului Republican, Alexandra Franceschi.

Tratând cu ironie declaraţia făcut de Joe Biden, ea s-a întrebat dacă acesta a mai ţinut cont de faptul că "făcea campanie pentru preşedintele Obama? În orice caz, Joe, noi suntem de acord".

Biden este cunoscut pentru elocinţa sa, dar uşurinţa cu care se exprimă îi joacă uneori feste.

Contactată de AFP pentru eventuale clarificări în legătură cu afirmaţiile vicepreşedintelui, echipa de campanie a lui Barack Obama şi Joe Biden a refuzat pentru moment orice comentariu.

SUA



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite