Republicanii îl atacă pe Obama în legătură cu datoria publică a Statelor Unite

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mitt Romney candidatul republican la preşedinţia SUA
Mitt Romney candidatul republican la preşedinţia SUA

Republicanii l-au atacat pe preşedintele Barack Obama pentru modul în care a gestionat economia ţării a cărei datorie tocmai a ajuns la 16.000 miliarde de dolari, în momentul în care, marţi, la Charlotte (Carolina de Est), se deschidea Convenţia Partidului Democrat, transmite AFP.

Echipa de campanie a candidatului republican la alegerile de la 6 noiembrie, Mitt Romney, a difuzat un clip publicitar cu o durată de un minut ce reia afirmaţii anterioare făcute de preşedintele Obama în care promitea reducerea la jumătate a datoriei enorme a ţării înainte de încheierea primului său mandat.

Montajul video acuză administraţia democrată şi chetuielile sale federale care contrar celor promise, în opinia republicanilor, au majorat datoria cu 5.000 de miliarde de dolari după ce Barack Obama şi-a preluat mandatul, scrie Agerpres.

Purtătorul de cuvânt republican al Camerei Reprezentanţilor, John Boehner, a subliniat şi el, marţi, într-un comunicat, că nivelul atins de 16.000 miliarde de dolari la care a ajuns datoria publică reprezintă "o tristă aducere aminte" a promisiunilor nerespectate de Obama de a reduce cheltuielile guvernamentale.

Datoria Statelor Unite era estimată la 10.600 de miliarde de dolari în momentul în care Obama a ajuns la Casa Albă în urmă cu patru ani. Pentru a rezolva problema, el a lansat un vast plan de relansare a economiei, în loc să aplice o reducere a cheltuielilor, pentru a încerca să scoată ţara din depresiunea economică.

Potrivit datelor difuzate, marţi, de Trezoreria americană, nivelul datoriei publice a Statelor Unite a atins pragul de 16.000 miliarde de dolari, mai scrie AFP.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite