Realizatorul filmului care a înfuriat comunitatea musulmană a fost arestat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Producătorul filmului, Nakoula Basseley Nakoula,  cu faţa acoperită, este păzit de poliţişti
Producătorul filmului, Nakoula Basseley Nakoula, cu faţa acoperită, este păzit de poliţişti

Bărbatul din California care a realizat filmul islamofob "Inocenţa musulmanilor" , prin care a inflamat comunitatea musulmană, a fost arestat pentru încălcarea regulilor de eliberare condiţionată, au spus autorităţile, joi, informează Huffington Post.

Nakoula Basseley Nakoula, în vârstă de 55 de ani, a fost condamnat în 2010 şi a primit o sentinţă de 21 de luni la închisoare. Regulile eliberării sale condiţionate specificau clar faptul că acestuia nu îi era permis să utilizeze un computer sau să aibă acces la Internet timp de cinci ani. Californianul ar fi avut voie, totuşi, să se abată de la regulile de eliberare condiţionată doar dacă ofiţerul său supraveghetor i-ar fi permis acest lucru, ceea ce nu s-a întâmplat, însă.

Nakoula a fost arestat după ce poliţiştii au stabilit că a încălcat regulile de eliberare condiţionată, potrivit unei surse citate de Huffington Post.

Protestele au izbucnit, în Orientul Mijlociu, în momentul în care clipul de peste 14 minute al filmului "Inocenţa musulmanilor", care îl descrie pe Mahomed ca pe un afemeiat, pedofil şi fals profet a fost postat pe YouTube.

Nakoula, de religie creştină, provine din Egipt şi s-a ascuns imediat după ce a fost identificat ca fiind omul din spatele filmului islamofob.

Povestea completă despre Nakoula şi acest film nu este încă suficient de clară şi de completă, notează Huffington Post.

Filmul a fost făcut anul trecut de către un om care îşi spunea Sam Bacile. După ce au izbucnit violenţele, omul care s-a prezentat drept Bacile a sunat la agenţiile de presă, inclusiv la The Associated Press, pentru a se recomanda ca autor al filmului şi să afirme că producţia sa spune adevărul despre Mohamed şi despre Islam, deopotrivă, pe care l-a numit "cancer".

În ziua imediat următoare, The Associated Press a stabilit că nu exista nimeni pe nume Bacile, însă dovezile au condus către Nakoula, un fost patron al unei benzinării care fusese condamnat în trecut, din cauza unor probleme cu drogurile. Autorităţile federale din Statele Unite au confirmat, mai târziu, că nu exista nici un Bacile şi că Nakoula este autorul filmului.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite